Sunday, August 22, 2010

شله زرد / sholeh zard





طرز تهيه

برنج را شب قبل خوب بشوييد تا آب آخرين بار آن كاملاً صاف و زلال باشد و با يك ليوان گلاب و 4-5 ليوان آب بگذاريد برنج خيس بخورد. 9 ليوان آب را در قابلمه متوسطي ريخته و بگذاريد جوش بيايد، بعد برنج را اضافه كرده و آن را هم بزنيد تا بجوشد. كف روي آن را با كفگير برداريد و مرتب برنج را به هم بزنيد تا ته نگيرد. شعله را ملايم كنيد تا برنج بپزد. شكر را در اين مرحله اضافه كنيد. خلال بادام را شسته، يك ساعت در گلاب خيس كرده و به شله زرد اضافه كنيد

چون شله زرد معمولاً زود ته مي گيرد، بعد از اضافه كردن شكر بايد مرتب هم بزنيد كه اين مشكل پيش نيايد. اگر احساس كرديد شله زرد شما كمي سفت شده، مي توانيد كمي آب جوش به آن اضافه كنيد. براي اين كه شله زرد شما آب نيندازد، بهتر است روي حرارت ملايم اجاق، شعله پخش كن قرار دهيد و بگذاريد يك ساعت ديگر بعد از جا افتادن روي حرارت باقي بماند تا آب اضافه آن تبخير شود، يا آن كه در ظرف نسوز كشيده و در فر قرار دهيد

شله زرد آماده شده را در ظرف بزرگي كشيده و بعد از ده دقيقه سطح آن را با پودر پسته و دارچين تزئين كنيد و بگذاريد خنك شود


No comments:

Post a Comment