Thursday, August 27, 2009

Zoolbia Bamieh Recipe



مواد لازم براي باميه:

1- آرد(200 گرم)

2- آب(300 گرم)

3- تخم مرغ(3عدد)

4- روغن جامد( يك قاشق سوپخوري)

5- شكر(نيم كيلو)

6- نمك(يك سوم قاشق چايخوري)

7- آب(150 گرم)

8- آبليمو(2 قاشق سوپخوري)

9- گلاب(كمي)

طرز تهيه :
آب را جوش آورده، با شعله ملايم آرد را اضافه مي كنيم و مرتب به هم مي زنيم تا خمير تقريباً سفتي به دست آيد. بعد روغن را اضافه كرده و مرتب به هم مي زنيم ( در حدود 3-2 دقيقه )، به طوري كه خمير به صورت يك تكه درآيد. سپس بعد از كمي سرد شدن خمير، تخم مرغ ها را يكي يكي اضافه مي كنيم و خوب خمير را ورز مي دهيم تا خمير نرم و لطيف شود. براي اين كه باميه رنگ زيباتري به خود بگيرد، بهتر است از شربت باميه يك قاشق سوپخوري به خمير باميه اضافه كرده و با خمير مخلوط كنيم. بعد خمير را در قيف با ماسوره كنگره دار متوسط مي ريزيم و سپس در روغن مايع سرخ مي كنيم.

براي سهولت كار بهتر است روغن را كمي داغ كرده، باميه ها را به وسيله دست و يا با قيچي مخصوص آشپزخانه در روغن ريخته، بعد آن را روي حرارت مستقيم قرار دهيم تا باميه ها سرخ شوند. باميه ها را در حين سرخ شدن مرتب به هم مي زنيم تا به هم نچسبند و يك دست سرخ شوند. باميه ها را در همان حال كه داغ مي باشد، به شربت گرم اضافه مي كنيم تا شربت را خوب به خود جذب كنند، در غير اين صورت باميه ها شربت را جذب نخواهند كرد. اگر باميه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقيق بودن شربت مي باشد.

مواد لازم براي زولبيا:

1- نشاسته(200 گرم)

2- ماست(180 گرم)

3- آرد(20 گرم)

4- زعفران حل شده( يك قاشق سوپخوري)

5- روغن جامد( يك قاشق چايخوري)

6- جوش شيرين(يك دوم قاشق چايخوري)

7- آب يا گلاب(يك قاشق سوپخوري)


طرز تهيه:
نشاسته و ماست را مخلوط كرده، چند دقيقه اي صبر مي كنيم تا نشاسته در ماست خيس خورده و به راحتي حل شود. سپس آرد را اضافه مي كنيم و با همزن خوب به هم مي زنيم تا مايع زولبيا صاف و يكدست شود. روغن جامد را اضافه كرده و در حين به هم زدن آب يا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مايع اضافه مي كنيم و آن را در قيف مخصوص مي ريزيم. در اين مرحله جوش شيرين را هم اضافه مي كنيم و مايع را خوب به هم زده، در حالي كه روغن روي شعله قرار دارد، زولبيا را توسط قيف در روغن كاملا داغ به صورت دايره هاي بزرگ و كوچك فرم مي دهيم و بلافاصله پس از كمي سرخ شدن آنها را پشت و رو مي كنيم.

زولبياها را در شربت قرار مي دهيم و پس از15- 10 دقيقه آنها را از شربت خارج كرده و در صافي قرار مي دهيم تا شربت اضافه آن خارج شود.


مواد لازم براي شربت:

1- شكر(2فنجان)

2-آب(يك فنجان)

3- گلاب(2 قاشق سوپخوري)

4- زعفران حل شده(يك قاشق مرباخوري)

5- آبليمو( يك قاشق مربا خوري)


طرز تهيه شربت :
آب و شكر را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه كرده، سپس آبليمو را مي ريزيم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روي شعله بر مي داريم.



يادآوري: براي سرخ كردن باميه و زولبيا از روغن مايع استفاده كنيد، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.



9 comments:

  1. thanks for the recipe ... didnt work quite well for me i think it wasnt exact

    ReplyDelete
  2. I suggest using equal amounts of yogurt and starch, also add 1/2 tsp of citrure acid(powder) to mixture and 1/2 tsp to syrop. makes the product crunchy.

    ReplyDelete
  3. THXXXXXxxxxxxxxx for your suggestion!!! :)

    ReplyDelete
  4. dear naffas, have you checked the suggestion on 21 March? I am dying for a good recipe on zoolbia which comes out right.

    ReplyDelete
  5. Anonymous jan I have not tried the recipe myself however there are many different recipe for this online. I suppose the only way to find the right one would be through trial and error. Good Luck!!!

    ReplyDelete
  6. Dear Nafass joon recepie for bamiyeh is exactly same as noon khameyee, the difference is that you fry the bamyeh and for noon khameyeeyou put it in oven. the one that I have tried and works perfect is: 1 cup cold water, 2 cups flour, 1/2 cup vegtable oil(not olive oil), 2 teaspoon suger, 1/4 teaspoon salt and abit of golab. the secret to this recepie is as soon as you bring water to boil you must put 2 cups of flour straight in to water and remove it from stove and keep mixing it, as the temperature drops one by one add eggs to the mixture. If the eggs are too large 2 is enough otherwise it becomes watery and wont work, After mixing it all together, you end up getting a soft, smooth and shiny batter ( like a soft butter)
    enjoy cooking :)

    ReplyDelete
  7. Elahiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ke naz beshin dooste nazanin mamnoon :D

    ReplyDelete
  8. thanks comes out perfect

    ReplyDelete